Biciklisti svih generacija pokrenuli „točak zdravlja“

U subotu je Loznica bila domaćin rekreativne vožnje pod nazivom ‘Pokreni Točak Zdravlja’. Ova manifestacija okupila je bicikliste svih uzrasta, od najmlađih do starijih, koji su zajedno krenuli na put od Loznice do Tršića.

Na putu do Tršića, biciklisti su napravili zanimljivu pauzu u lozničkom naselju Klupci, gde su posetili manifestaciju ‘Pitijada’ koju su priredile članice Udruženja žena „Kalina“. Ovde su se okrepili raznovrsnim pitama koje su pripremile učesnice ovog takmičenja. Iako su uživali u hrskavim i slatkim zalogajima, biciklisti nisu imali mnogo vremena za zadržavanje, jer ih je čekao put do Tršića.

Vožnju su završili na igralištu u Tršiću gde je organizovano takmičenje u tri discipline – sporoj vožnji, košarci na biciklu, i vožnji između čunjeva. Za najbolje pojedince pripremljene su odgovarajuće nagrade, a svi učesnici su dobili poklone na startu ispred Vukovog doma kulture.

Posebno su se istakli Marija Anđelić i Nenad Stanković iz Paraćina, članovi grupe ‘Hajk end bajk’, koji obilaze manje poznate biciklističke rute u Srbiji. Izrazili su oduševljenje Loznicom i Tršićem, ističući da su ovo prelepi gradovi za biciklizam. Takođe, primetili su da je rekreativna vožnja od Loznice do Tršića odlično organizovana i da ih raduje što se mnogo dece i mladih bavi sportom.

Pre samog polaska ka Tršiću, u pešačkoj Ulici Jovana Cvijića, organizovana je vožnja najmlađih biciklista na „bičiklićima“ u društvu klauna i Spajdermena. Kao i obično, biciklisti su imali pratnju policije, a medicinska ekipa Doma zdravlja je bila spremna za svaki slučaj. Ovog puta, na čelu kolone su išli i entuzijastični bajkeri. Vožnja je protekla bez problema i bezbedno.

Manifestacija ‘Pokreni Točak Zdravlja’ se već dvanaesti put organizuje u Loznici i svake godine okuplja sve više zaljubljenika u biciklizam. Ova inicijativa promoviše zdrav način života i povezivanje zajednice kroz sport. Oduševljeni učesnici su izrazili želju da se ponovo vrate u Loznicu i istraže druge biciklističke rute koje ovaj region nudi, posebno one manje poznate koje vode kroz prirodu.

Organizatori su bili Turistička organizacija grada Loznice u saradnji sa Kancelarijom za mlade, uz podršku Grada Loznice.