O nama

“Sa pojavom radija počela je nova civilizacija”. N.N.

Radio Podrinje je najstariji medij sa lokalnom frekvencijom (97,8 FM), postoji od 1965. godine, koji su stvarale i izgrađivale generacije eminentnih novinara i urednika negujući tradiciju servisa pravovremenog informisanja.

Organizovanjem televizijskog programa u sistemu infomisanja naše kuće, uvećana je mogućnost lansiranja informacija na nov način. Reč je dopunjena slikom.  Istoimena televizija sa regionalnom frekvencijom TV Podrinje emituje program od 2003. godine i prati aktuelnosti iz regiona Podrinja, a za kratko vreme stekla je zavidan rejting.

Vodeći se sintaksom da ono što bi trebalo da se kaže u određeno vreme i na određenom mestu mora se kazati radi istine kojoj novinarska profesija služi i zbog koje postoji, RTV Podrinje i danas, više od pola veka od osnivanja, prepoznatljiv je kao kvalitetan i kompetentan medijski servis  kome se veruje.

Naravno, i sadašnja novinarska ekipa, veoma uspešno obavlja svoj zadatak – pravovremeno i istinito informisanje, prateći nove medije digitalnog doba.

Redakcija RTV Podrinje