Srbija na tronu karatea Balkana: Brankica Negovanović vicešampion u Ljubljani

U periodu od 17. do 19. novembra 2023. godine, Ljubljana, Slovenija, bila je domaćin 23. Balkanskog šampionata u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U21 u kategorijama kata i borbama, kako pojedinačno, tako i ekipno. Ovaj šampionat izdvaja se kao dosad najjači, okupivši 1007 takmičara iz 13 zemalja.

Reprezentativci Srbije, članovi lozničkog karate kluba, ostvarili su izvanredne rezultate, potvrđujući svoj vrhunski status u međunarodnom karate svetu.

Brankica Negovanović u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma istakla se osvajanjem titule vicešampiona Balkana. Njen niz od pet mečeva uključivao je impresivne pobede nad reprezentacijama Grčke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čime je zasluženo stala na drugi stepenik postolja.

Valentina Vukasinović zauzela je sedmo mesto u konkurenciji juniorki do 48 kilograma, predstavljajući Srbiju s poštovanjem i sportskim duhom.

Milan Negovanović, na svom debitantskom nastupu u reprezentativnom dresu Srbije u kategoriji kadeta do 52 kilograma, ostvario je zapažen uspeh. U prvom meču, savladao je aktuelnog prvaka Turske, dok je u drugom meču doživeo minimalni poraz od reprezentativca Makedonije. Njegov talenat i hrabrost najavljuju sjajnu budućnost u svetu karatea.

Srbija se ponosi izvanrednim uspesima svojih karatista na Balkanskom šampionatu, čime potvrđuje svoju dominaciju u regionalnom karateu. Ovi rezultati odražavaju posvećenost i talent naših sportista, ostavljajući snažan utisak na međunarodnoj sceni karate sporta.