Akademija borilačkih sportova Loznica: Novi uspesi na međunarodnom takmičenju

Akademija borilačkih sportova Loznica, koja već godinama uspešno obučava mlade sportiste u disciplinama kao što su Ju Jutsu, Judo, Karate, Sambo sport i MMA, nedavno je proširila svoj spektar aktivnosti osnivanjem rvačkog kluba. Predvođen predsednikom Milanom Andrićem i iskusnim trenerima – Aleksandrom Tomićem, Stefanom Nemanjom Manojlovićem, Vukom Lekićem i Markom Jovanovićem – klub je brzo pridobio interes mladih boraca iz Akademije.

Na nedavnom međunarodnom takmičenju „9TH SERBIAN GRAPPLING CUP – INTERNATIONAL OPEN“, održanom 19. novembra u Kuli, rvački klub iz Loznice je ostvario značajne uspehe. U konkurenciji od 50 klubova iz 12 država sa ukupno 423 takmičara, loznički klub zauzeo je četrnaesto mesto u generalnom plasmanu. Devet hrabrih boraca iz Loznice, među kojima su bili Jovan Cvetanović, Nikola Šeovac i Marko Puljizević, pokazali su izuzetne veštine i osvojili vredne medalje.

Cvetanović, već poznat kao uspešan Ju Jutsu, MMA i Sambo borac, osvojio je zlatnu medalju u ovoj disciplini parterne borbe bez kimona. Šeovac i Puljizević osvojili su srebrne medalje, dok su Luka Trifunović i Filip Kovačević zaradili bronzane. Ostali takmičari, Fjodor Lavrentijev, Ivan Ostojić, Pavle Petrović i Ognjen Katanić, takođe su se istakli svojim performansama.

Posebno impresivno bilo je brzo završavanje borbi od strane Filipa Kovačevića i Nikole Šeovca, čime su se oni rangirali na visoka mesta u ukupnom broju takmičara. Akademija borilačkih sportova Loznica, kroz deceniju rada i razvoja, nastavlja da neguje mlade talente i usmerava ih ka sportskim uspesima, doprinoseći time razvoju sportskog duha i zdravog načina života među mladima.