Osnivanje preduzeća ‘FSS Stadioni’ za upravljanje novim stadionima

Na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog Savez aSrbije (FSS), održanom u utorak, 31. oktobra, doneta je odluka o osnivanju preduzeća ‘FSS Stadioni’ d.o.o, čija će se osnovna delatnost fokusirati na upravljanje novim fudbalskim objektima izgrađenim u Leskovcu, Zaječaru i Loznici. Ova inicijativa ima za cilj stvaranje modernih sportskih centara i unapređenje uslova za razvoj fudbala u ovim gradovima.

Svečano otvaranje stadiona ‘Lagator’ u Loznici planirano je za 12. novembar, dok će sedam dana kasnije, stanovnici Zaječara imati priliku da prisustvuju otvaranju novog stadiona. Ovi objekti će ne samo poslužiti kao domaćinstvo za lokalne fudbalske timove, već će takođe omogućiti organizaciju sportskih događaja na višem nivou.

Naročito značajno je što će novi stadion u Leskovcu, koji će služiti kao domaćin poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ugostiti fudbalsku reprezentaciju Srbije. Na dan 19. novembra, sa početkom u 15 sati, Srbija će se susresti sa selekcijom Bugarske na ovom savremenom sportskom objektu. Očekuje se da će ova utakmica privući pažnju fudbalskih entuzijasta i navijača, a takođe će predstavljati važan trenutak za srpski fudbal.