Praznik futsala u Loznici

Protekle nedelje, od 25. do 28. oktobra u Loznici je odigran jedan od najvećih sportskih događaja grada – UEFA futsal Liga šampiona.

Građani su imali priliku da uživaju u igri velikih evropskih klubova: Barselone iz Španije, Sporting Anderlehta iz Belgije, Luksola sa Malte i, naravno, KMF „Loznica“.

Odličnom igrom i požrtvovanošću, loznički futsaleri, uspeli su da se plasiraju u elitnu rundu, među 16 najboljih klubova u Evropi. Bio je ovo praznik sporta za sve ljubitelje i simpatizere futsala. U hali Lagator, odigrano je 6 važnih utakmica, koje je svakodnevno pratila oduševljena publika. Najveću senzaciju svakako je predstavljao meč između jednog od najvećih i najjačih timova na svetu – Barselone i domaće ekipe. Pred skoro 2.000 ljudi naši sportisti pokazali su hrabrost, volju i želju, što su gledaoci pozdravljali ovacijama i aplauzima. Krajnji rezultat bio je na strani španskog tima, ali trener, igrači i svi posetioci dugo će prepričavati igru koja je bila na ekstemno visokom niovu i kako navodi vođa zeleno-belih, Ivan Božović, „iznad maksimuma ekipe“.

Bio je ovo istorijski događaj za Loznicu. Biti domaćin tako velikom turniru nije bio lak posao, ali na račun našeg grada stigle su pohvale svih prisutnih. KMF Loznica navodi da se raduje novim izazovima i uspesima, kao i da se nadaju da će ovaj mali grad, ponovo biti organizator sličnog spektakla.