Formiran Privremeni organ za upravljanje gradom Loznica

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije koja je stupila na snagu 30. oktobra 2023. godine, Skupština Loznice je raspuštena, a formiran je Privremeni organ za upravljanje gradom.

Na prvoj sednici Privremenog organa, održanoj 31. oktobra 2023. godine, imenovan je Vidoje Petrović za predsednika Privremenog organa. Drugi članovi, imenovani u Privremeni organ, uključuju Milenu Manojlović Knežević, Dejana Markovića, Dejana Stalovića i Milutina Baštovanovića.

Takođe, na istoj sednici je usvojen Poslovnik o radu Privremenog organa grada Loznica. Ovaj dokument će služiti kao temelj za organizaciju rada i obezbeđivanje transparentnog i efikasnog upravljanja.

U skladu sa važećim zakonima i propisima, Privremeni organ je takođe konstatovao prestanak mandata odbornicima Skupštine Grada Loznice, kao i izvršnim organima grada, uključujući gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, članove Gradskog veća i pomoćnike gradonačelnika.

Ovaj proces ima za cilj stvaranje uslova za neometano funkcionisanje Privremenog organa.

Za sekretara Privremenog organa imenovana je Slavica Miletić, diplomirani pravnik. Njen zadatak će biti obezbeđivanje pravne podrške i administrativnih funkcija u okviru Privremenog organa.