Veliki uspeh lozničkog Ju-Jitsu kluba na Međunarodnom takmičenju „Istočno Sarajevo OPEN 2023“

Protekli vikend (14. i 15. oktobra) bio je posebno uspešan i svečan za članove Ju-Jitsu kluba „Loznica“ pri Akademiji borilačkih sportova Loznica. Bili su deo 10. Međunarodnog takmičenja „Istočno Sarajevo OPEN 2023“, a pored toga, domaćini su obeležili još dva važna jubileja: 15 godina Ju-Jitsu kluba Slavija i 25 godina Ju-Jitsu Federacije Republike Srpske.

Na ovom prestižnom sportskom događaju učestvovalo je 29 klubova sa 500 takmičara iz 10 država Regiona. Loznički Ju-Jitsu klub zauzeo je 5. mesto u generalnom plasmanu sa 9 zlatnih, 7 srebrnih i 4 bronzane medalje. Veliki uspeh je i prvo učešće u borbama Jadranske lige, gde se okupljaju najbolje ekipe Balkana. Osvojili su fantastično 3. mesto od ukupno 8 ekipa. Ovo je prvi trofej u ovom vidu nadmetanja u svim težinskim kategorijama u seniorskoj konkurenciji.

Mladi borac Jovan Cvetanović, koji je bio i deo tima za Jadransku ligu, proglašen je za najboljeg takmičara turnira sa ukupno 10 pobeda, boreći se u nevesima i borbama i osvojene dve zlatne medalje. Ovaj trijumf mladog takmičara prevazilazi lični uspeh i čini da Loznički klub upisuje svoje mesto u istoriji ovog sporta.

Pored Cvetanovića, zlato su osvojili i Ivan Dragićević (2 zlata), Kristijan Obradović, Stevan Petrović, Ilija Simić, Jovan Vlajković i Aleksandar Tomić. Srebro su osvojili: Bogdan Mitrović, Veljko Glišić, Kristijan Obradović, Stevan Petrović, Srđan Petković, Tijana Djokić i Jovan Vlajković, a bronzu: Luka Pavlović, Andrej Pavlović, Srđan Petković i Jovan Marić.

Sve pohvale i čestitke Ju-Jitsu klubu Slavija na savršenoj organizaciji takmičenja i predanosti ovom plemenitom sportu. Ju-Jitsu Klub Loznica, pored zahvalnosti domaćinima u Istočnom Sarajevu, ističe zahvalnost svom gradu Loznici, prijateljima kluba, kao i roditeljima takmičara, a posebnu zahvalnost našim šampionima koji na najlepši način predstavljaju sebe, afirmišu svoj grad i sve nas čine ponosnim. Čestitamo mladim sportistima koji se već spremaju za naredno takmičenje, sledećeg meseca u Skoplju, u Makedoniji.