Mladi volonteri osvežili Dom za decu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači

Mladi koji su se prethodnih dana okupili oko akcije – farbanja i osvežavanja Doma za decu i omladinu „Vera Blagojević“, zajedno su su sa korisnicima ovog doma uložili trud i kreativnost kako bi unapredili izgled ovog značajnog objekta.

Ova inicijativa predstavlja mnogo više od običnog farbanja zidova i nameštaja. Ona promoviše aktivizam među mladima i podstiče njihovu kreativnost. Druženje tokom dvodnevne akcije omogućilo je volonterima i korisnicima Doma da se međusobno upoznaju i razmene iskustva.

„Ovom akcijom želimo da promovišemo razumevanje, empatiju i podršku među svima u zajednici. Verujemo da samo zajedničkim delovanjem možemo stvoriti bolju budućnost za sve nas“, istakla je Anđela Ignjatović, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ova inicijativa predstavlja inspiraciju za druge zajednice i organizacije da se angažuju u sličnim akcijama koje osnažuju mlade i promovišu inkluziju. U krajnjem cilju, takve aktivnosti doprinose izgradnji društva koje se temelji na solidarnosti i međusobnom razumevanju.