Veliki susret narodnih folklornih grupa u Bratuncu: Druženje i veselje u slavu tradicije

Sinoć je u Bratuncu, u sportskoj dvorani, održan drugi susret veterana i rekreativnih grupa folklora, organizovan u sklopu manifestacije koju je priredio KUD „Most“. Načelnik opštine Bratunac, Lazar Prodanović, i predsednik KUD-a „Most“ Bratunac, Miloš Mitrović, srdačno su pozdravili prisutne, izrazivši čast što je Bratunac bio domaćin ovom događaju koji je okupio 15 kulturno-umetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije.

Među učesnicima su se našli KUD „Mladost“ iz Nove Pazove, KUD „Jeleče“ iz Novog Beograda, CZNTK „Abrašević“ iz Valjeva, KUD „Kupinik“ iz Kupinova, FA „Šiljkan“ iz Beograda, KUD „Ostrovo“ iz Ostrova, KUD „Sveti Sava“ iz Kaća, ANIP „Zvorničko Kolo“ iz Zvornika, KUD „Prota Matija Popović“ iz Milića, JU SKUD „Semberija“ iz Bijeljine, KUD „Milenko Topalović“ iz Bajine Bašte, UZNNT „Zlatibor“ iz Čajetine, COKT „Jevrem Obrenović“ iz Šapca, SKUD „Sveti despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice, KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice i KUD „Naš zavičaj“ iz Sevojna.

Sportska dvorana u Bratuncu gotovo da nije mogla da primi sve ljubitelje narodnog folklora i tradicije. Atmosfera je bila ispunjena veseljem, toplinom i ponosom na zajedničku baštinu.

Ovaj susret veterana i rekreativnih grupa folklora u Bratuncu još jednom je potvrdio važnost očuvanja kulturnog nasleđa i tradicije. Kroz pesmu, igru i narodne običaje, ovi entuzijasti su oživeli duh prošlih vremena i podelili ga sa svima prisutnima, dok je Drina ostala večna veza koja spaja ljude sa obe strane reke.