Ovogodišnja nagrada „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“ dodeljena Zaharu

Etno selo Sunčana Reka, poznato po promociji kulture, tradicije i izuzetnih pojedinaca iz Loznice, objavilo je dobitnika šeste po redu nagrade „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“. Ovogodišnji laureat je Milutin Popović Zahar, čovek čije talente teško možemo svrstati u jednu kategoriju.

Žiri, koji je ovog puta imao težak zadatak, razmatrao je brojne predloge iz zajednice. Svi predlozi su zaslužili najviše poštovanje i uvažavanje, ali je nagrada mogla pripasti samo jednoj osobi. Milutin Popović Zahar, vlasnik mnogih talenata i zanimanja, istakao se svojom posebnom energijom, inspiracijom i motivacijom koju prenosi na druge. Njegov impresivan životni put obuhvata magistraturu pravnih nauka, virtuozno sviranje violine, komponovanje muzike i medijsko promovisanje različitih umetničkih oblasti.

Povelju i novčani iznos, koji ide uz priznanje, uručili su mu članovi porodice Mirković, Mirko, Ružica i Petra, sin, ćerka i unuka Dobrinke Bibe i Zorana Mirkovića. Ovaj čin simbolizuje duboko ukorenjenu tradiciju podrške i očuvanja kulturne baštine Loznice.

Na čelu žirija koji je donosio ovu važnu odluku bio je Vladimir Mitrić, istaknuti novinar iz Loznice, koji je takođe vodio program dodele nagrade. Mitrić je istakao da je ovo priznanje odraz istinskih vrednosti zajednice i njenog neprestanog traganja za izvanrednim pojedincima.

Milutin Popović Zahar se ističe kao ličnost koja obogaćuje duhovni život Loznice i čiji doprinos kulturi i umetnosti ostavlja neizbrisiv trag. Ovogodišnja nagrada „Dobrinka Biba Mirković“ ne samo da slavi njegovu izvanrednu karijeru, već i inspiriše buduće generacije da slede njegove stope i doprinesu bogatom kulturnom nasleđu ovog grada.