Počela Dečja nedelja

Grad Loznica i PU Bambi i ove godine su se pridružili obeležvanju nacionalne manifestacije posvećene deci i dečjim pravima. Dečja nedelja počela je danas i trajaće do nedelje, 8. oktobra.

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ u Loznici je danas otvorena „Dečja nedelja“.

Pomoćnik gradonačelnika, Ljubinko Đokić, otvorio je ovu značajnu manifestaciju posvećenu deci i dečjim pravima u vrtiću “Kolibri” u Lozničkom Polju. Đokić je tom prilikom podsetio na sve ono što je do sada lokalna samouprava uradila kako bi se poboljšao položaj naših najmlađih sugrađana.

https://www.youtube.com/watch?v=uNQ-FQyx0wc

Grad Loznica čini sve da deca imaju dobru sadašnjost i sigurnu budućnost – istako je pomoćnik gradonačelnika uz podsećanje da je prvi vrtić u Loznici otvoren 1966. godine i da je imao 60 dece o kojima je brinulo ukupno 12 zaposlenih. Loznica danas samo na području grada ima 6 velikih objekata, po jedan u Banji Koviljači i Lešnici, kao i preko 30 prostora u školama na teritoriji Loznice. PU Bambi u radnoj 2023/2024. godini ima ukupno 1900 dece. Roditelji za boravak dece u vrtiću plaćaju 20 odsto od ukupne cene, dok preostali iznos finasira grad Loznica. Svako treće i naredno dete ima parvo na besplatan boravak u vrtiću.

Ivana Savić, direktorica PU Bambi u Loznici je podsetila da novootvoreni vrtić “Kolibri” u Lozničkom Polju broji 270 mališana i da su sve vrtićke grupe učestvovale u programu upriličenom povodom otvaranja ovogodišnje Dečje nedelje.

Drugog dana najveće nacionalne manifestacije za zaštitu i promociju dečjih prva zaposleni u PU Bambi će u utorak, 3. oktobra, u vrtiću Čarolija, organizovati sportske aktivnosti. Nakon toga, u sredu, 4. oktobra, u istom objektu za decu će biti priređene muzičke igre, potom i likovne aktivnosti u četvrtak, 5. oktobra, u vrtiću Pčelica. Tradicionalno, u svim objektima, na kraju radne nedelje, u petak, 6. oktobra, biće održan maskenbal.