Jadrani spremaju 3. manifestaciju „Moholjski susreti“ – Sabor domaćina, kulture, zabave i sporta

Sada već tradicionalna manifestacija „Miholjski susreti“, koju organizuje po treći put Turistička organizacija Loznica sa Mesnom zajednicom Lešnica, biće održana 7. oktobra, a organizatori su pozvali učesnike da se jave do kraja meseca za učešće.

Očekuju se učesnici iz svih delova Srbije, od  Jadra, Mačve, Pocerine, Azbukovice, Posavotamnave i Rađevine do juga i severa zemlje, od Kosmeta do severa Bačke. Lešničani su skoro sve spremili da ova svetkovina bude bolja od svake predhodne, i po broju učesnika i po onome što oni izlože i po saradnji domaćina.

– Lešnica je za Loznicu kao Sremski Karlovci za Novi Sad, mesto lepo, drevno, prva srpska urbana varoš, sa bogatom istorijama od bojeva, bitaka i borbi do današnjeg sveukuponog procvata -kaže ovdašnji domaćin Zoran Gligorić Zoka, čije je voće „osvojilo“ čitavu Srbiju, ali, ne samo izborom sorte, već radomo i ljubalju, posvećenosti čitave porodice, srodnika, prijatelja. -Na naš veliki praznik iznosimo najbolje na srpski domaćinski -poljoprivredni „oltar“, čime hrani naš rod. Imamo zdravu hranu, imamo je dovoljno i možemo samo da nakrivimo kapu. Niko nam ništa ne može.

U okviru manifestacije je takmičenje u spremanju kotlića, etno bazar, izložba ovdašnjih domaćina  i gostiju, kulturno umetnički program OŠ „Petar Tasić“, umetnička radionica  Mašta-bašta, nastup ansambla „Vožd“, čiji član Dragan Đokić, direktor škole,  takmičenje u šahu, stonom tenisu, revijalni mečevi u kik boksu i aikidu.