FK „Loznica“ se bori za sportsku regularnost: Klub ističe potrebu za poštovanjem pravila u Srpskoj ligi Zapad

Klub, koji se takmiči u Srpskoj ligi grupe Zapad, suočava se sa nizom problema dok nastoji da postigne sportske uspehe. Iako su svesni da mnogi sumnjaju u njihovu ambiciju, „Loznica“ je odlučna u nameri da se izbori za svoje mesto, navodi se u saopštenju, koje prenosimo u celosti.

„Rukovodstvo FK“Loznica“ ušlo je u otvorenu borbu protiv svih negativnih pojava u našem fudbalu. Prvo smo očistili sopstveno dvorište.

Klub posluje po zakonima Republike Srbije i po svim propisima FSS,UEFA I FIFA, u šta se svako ko želi može lako uveriti. Mnogo veći problem nastaje kada pokušavamo da do sportskih rezultata dođemo poštenim,sportskim putem  u Srpskoj ligi grupa Zapad. Trenutno se dešavaju neke stvari, rešili smo da se obratimo javnosti.

Svesni smo da se mnogi smeju našem pokušaju da na sportski i pošten način stignemo do zacrtanog cilja, da smo trn u oku mnogih koji su postavili temelje „sigurnih“ prolaza u više rangove.

Prošlo je 6 kola u Srpskoj ligi Zapad, ni jednog momenta nismo se žalili na suđenje a imali smo veliki broj argumenata. Gledali smo samo u svoje dvorište.

Nisu nam potrebne sudije sa “viših lista” bio je stav FS Regiona zapadne Srbije, imamo dovoljno kvalitetnih na našoj ligi.

FK Loznica kao i svi ostali klubovi poštovali su taj stav. Onda se u 5. kolu desila situacija da je jednu običnu utakmicu (Real-FAP) sudio sudija sa više liste, bez zvaničnih zahteva klubova. Postavljamo pitanje ko je to odjednom promenio mišljenje i zbog čega ili koga?

Nošeni situacijom gde je prekršen stav FSRZS, 18.09.2023 god.  FK “Loznica” poslao je zvaničan dopis u FSRZS da narednu derbi utakmicu u Priboju između ekipa FAP i Loznica sudi sudija sa više liste. Dve ekipe koje pretenduju za prvo mesto.

Naš zahtev nije usvojen, šta više usledilo je poniženje kluba sa tadicijom od 104 godine. Na ovu utakmicu delegiran je sudija koji je u 1.kolu dobio slabu ocenu zbog suđenja i pauzirao četri kola.

Uvek i svagda je bilo, ko ima poštene namere, da derbi utakmice sude najbolje sudije. U ovom slučaju nije bilo tako.

Ono od čega smo strepeli, ostvarilo se. Sudije na ovom meču po zvaničnim izveštajima posmatrača dobile su slabu ocenu jer su oba gola FK FAP postignuta iz ofsajd pozicija kao i da nisu dosudili penal za domaću ekipu.

Predvideli smo šta će biti, reagovali na vreme a da rukovodioci takmičenja nisu to prihvatili.  Sami se pitamo iz kog razloga naš klub ima maćehinski odnos od strane FSRZS.

Iznetim stavovima Fudbalski klub Loznica nema nameru da omalovažava bilo čiji sportski uspeh ili bilo kog pojedinca, već da ukaže na hitnu potrebu za uspostavljenje regularnosti u Srpskoj ligi Zapad, za dobrobit svih ljubitelja fudbala“ navodi se u saopštenju Kluba.