U Loznici održana Eko-šetnja, pod sloganom „Taj nEKO si ti“

Loznička kancelarija za mlade, u saradnji sa UNICEFOM i brojnim volonterima, realizovala je eko-šetnju pod sloganom „Taj neko si ti“, sa naglaskom na ekologiju i zaštitu životne sredine, ali i promenu životnih navika.

Učenici svih srednjih škola, ali i pripadnici drugih starosnih grupa, šetali su kružnom stazom na dužini od oko 6 ipo kilometara i upoznali predele koji se nalaze nadomak Loznice i mogu biti odličan izbor za rekreaciju. Među zainteresovanima pojavio se veliki broj volontera Kancelarije za mlade, a Valentina Antić nam je ispred UNICEFA naglasila da je cilj ove šetnje, pored podizanja svesti o kvalitetu vazduha i očuvanju okoline, upravo i taj u kom se volonterski posao gleda kao plemenitost, u kojoj mladi svojevoljno biraju da svoje slobodno vreme koriste na drugačiji način, bez ikakve novčane nadoknade.

Bojan Lučić, koordinator Kancelarije za mlade, istakao je važnost rekrativnog bavljena sportom, odnosno biranja zdravih načina života. Takođe, dodao je i to da je odaziv sjajan, s obzirom da se akciji priključilo preko stotinu ljudi, među kojima je najviše srednjoškolaca, koji i jesu ciljna grupa i fokus ovakvih i sličnih događaja.

U vremenu kada su društvene mreže jedno od glavnih sredstava informisanja, ali i primarini segment životnih navika omladine, bitno je birati prave ljude koji će mladima približiti važne teme i podstaći ih na promene, koje počinju od pojedinaca. Eko-šetnji pridružili su se i pojedini „influenseri“, koji navode da je na njima, kao javnim ličnostima, velika odgovornost zbog sadržaja koji plasiraju na društvenim mrežama.

Svi prisutni uživali su u šetnji, po vremenu koje ih je i te kako poslužilo, uz uzvike i oduševljenje da „ovo i nije tako naporno i loše“!