Loznica u akciji za Bojiće

Devetočlana porodica Bojić iz Jadranske Lešnice, koja je nedavno izgubila svoj improvizovani dom, sada vidi svetliju budućnost zahvaljujući podršci Grada Loznice i njenih brižnih sugrađana.

U utorak, 24. oktobra, Bojićima su uručena novčana sredstva, hrana, kućni tekstil, odeća za decu i seno za njihove konje. Ova akcija solidarnosti dobija na zamahu, a sve više lozničkih privrednika i pojedinaca se uključuje kako bi pomogli porodici Bojić u obnovi svog doma.

Nema sumnje da je solidarnost među Lozničanima duboko ukorenjena. Iz akcije u akciju, sve je više lozničkih privrednika i pojedinaca koji nesebično pružaju podršku onima kojima je to potrebno. Ovoga puta, pored MRK Loznica, u akciju su se uključili loznički košarkaši, dečja konfekcija Roda, tekstil Milteks, kao i pojedinci, Gordana i Darko Nikolić, Draga Tadić i Jasna Kovačević. Njihova podrška ne samo što materijalno pomaže Bojićima, već i šalje snažnu poruku zajedništva.

Ova humanitarna akcija neće biti poslednja. Ona će trajati sve dok porodica Bojić ne bude u svom novom domu. U okviru Lige šampiona u futsalu, na ulazu u halu Lagator, biće postavljene kutije za donacije. Takođe, Osnovna škola u Lipnici ima postavljenu kutiju, gde svi zainteresovani građani mogu doprineti ovoj inicijativi.