Akcija Vojni lekar na selu: Zdravlje meštana na prvom mestu

U selu Planina, udaljenom oko 20 kilometara od Krupnja, sprovedena je akcija „Vojni lekar na selu“ u partnerstvu sa Prvom brigadiom kopnene vojske, Domom zdravlja Krupanj, Crvenim krstom Krupanj i lokalnom samoupravom. Ova preventivna inicijativa privukla je pažnju meštana, a veliki broj njih je iskoristio priliku da proveri svoje zdravstveno stanje.

Jedan od ključnih faktora uspeha ove akcije jeste veliko poverenje koje meštani imaju prema Vojsci Srbije. Vojna prisutnost u zajednici često donosi osećaj sigurnosti i pouzdanosti, što je doprinelo da se mnogi meštani odazovu pozivu i iskontrolišu svoje zdravlje.

Vesna Marjanović, zamenik predsednika opštine Krupanj, izrazila je svoje zadovoljstvo zbog uspešne saradnje između vojnih i civilnih institucija u ovoj akciji. „Ovakvi događaji su od izuzetnog značaja za našu zajednicu. Pokazali smo da zajedno možemo doprineti boljem zdravstvenom stanju naših građana. Hvala svima koji su doprineli uspehu ove akcije“, istakla je Marjanovićeva.

Ova inicijativa predstavlja primer kako vojska može biti saveznik lokalnoj zajednici u očuvanju zdravlja i dobrobiti građana. Saradnja između vojnih i civilnih sektora može imati pozitivan uticaj na različite aspekte života u ruralnim područjima, a akcija „Vojni lekar na selu“ u selu Planina to potvrđuje.

Vladimir Mitrić