Društveno angažovani Rotarijanci podržali Centar „Sunce“

Humanitarni gest Rotary Club-a Loznica odigrao se u sredu, 13. septembra13. septembra, kada su donirana sredstva za pomoć Centru za dnevni boravak dece, mladih i osoba sa smetnjama u razvoju „Sunce“. Ova pomoć će biti značajna podrška centru u cilju poboljšanja uslova za korisnike.

Ova akcija je započeta 8. septembra 2023. godine, posetom Muzeja Jadra i njegovih bogatih kulturnih sadržaja rotarijanaca iz nekoliko drugih gradova Republike Srbije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa arheološkim nalazištima u opštini Loznica i da posete muzej, što je doprinelo boljem razumevanju kulturnog nasleđa ovog regiona.

Rotarijanci su nakon posete muzeju nastavili druženje u lozničkom kraju, gde su imali priliku da prisustvuju predavanju na temu „Terorizam i vehabije“, koje je održao predsednik Rotary Club-a Loznica, Željko Tomić. Ovo predavanje je dodatno obogatilo iskustvo i edukaciju prisutnih.

„Rotary Club Loznica je još jednom pokazao svoju predanost društvenoj odgovornosti i podršci zajednici, doprinoseći boljem životu dece i mladih sa smetnjama u razvoju“, ističe Tomić.

Rezultat ovih aktivnosti je jučerašnje svečano uručivanje humanitarne pomoći Centru „Sunce“.