Tradicionalna manifestacija „Pokreni točak zdravlja“ oživljava rekreaciju i biciklizam u Loznici

U subotu, 16. septembra, Loznica će biti domaćin tradicionalne manifestacije „Pokreni točak zdravlja“, koja promoviše rekreaciju i biciklizam.

Na današnjoj konferenciji za medije, direktorica TOGL, Snežana Perić, istakla je važnost ove manifestacije i najavila program za subotu.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti tokom ovog događaja je „vožnja biciklićima“ za najmlađe učesnike, decu od dve do šest godina. Ova dečja vožnja će početi, ispred info-centra Turističke organizacije, u 10 sati ujutru, a cilj je da se kod ajmlađih sugrađana razvije ljubav prema prirodi i rekreativnoj vožnji biciklima od malih nogu. Osim same vožnje, animatori iz Beograda će obogatiti događaj, a pripremljeni su i pokloni za mališane.

Učesnici „Točka zdravlja“ će se registrovati ispred Vukovog doma kulture pre polaska u 11 sati. Tokom vožnje, oni će napraviti pauzu u Klupcima gde će posetiti manifestaciju „Pitijada“ koju organizuje Udruženje žena „Kalina“.

U Tršiću, na igralištu kod škole, biće organizovano takmičenje biciklista u više disciplina, uz prisustvo animatora i DJ-eva koji će doprineti atmosferi.

Koordinator Kancelarije za mlade, Bojan Lučić, istakao je popularnost biciklizma među mladima i pozvao ih da koriste besplatan javni servis bicikala koji nudi Turistička organizacija.

Lučić je takođe najavio dolazak grupe „Hajk end bajk“, koja će boraviti nekoliko dana u Loznici i učestvovati u vožnji do Tršića. „Očekuje se da će ovi turisti upoznati lepote Loznice, Tršića, Gučeva, Tronoša, Drine i time promovisati ovu regiju kako u Srbiji, tako i širom sveta“, kaže Lučić.

Nedelju nakon „Točka zdravlja“, u Tršiću će se održati „Saborsko prelo“ u organizaciji Omladinske grupe Loznica (OGL), na kojem će učestvovati brojni izlagači. Posetiocima će biti predstavljeni tradicija i ukusi ovog kraja. Kulturno-umetnička društva iz Čonoplje i Temerina, koja nose ime Vuka Karadžića, kao i loznički KUD „Karadžić“, učestvovaće u programu, zajedno s frulašima.

Sve u svemu, „Pokreni točak zdravlja“ obećava da će biti nezaboravan događaj koji će okupiti građane svih uzrasta i promovisati rekreaciju i biciklizam u Loznici. Učesnici će imati priliku da uživaju u prirodnim lepotama ovog kraja i doprinesu širenju pozitivnih utisaka o Loznici širom Srbije i sveta, ističu organizatori.