Koncert primadone Jadranke Jovanović oduševio publiku u Vukovom domu kulture

Loznička publika je sinoć imala čast prisustvovati nastupu jedne od najvećih svetskih operskih diva, primadone Jadranke Jovanović, u okviru programa 90. Vukovog sabora. Njen izuzetan koncert „Vuku u čast“ bio je pravi spektakl koji je pokazao zašto se Jadranka Jovanović smatra jednom od najvećih umetnica svog vremena.

Jovanovićeva, čiji glas se čuo na više od 120 pozornica širom sveta, potvrdila je svoj status prvakinja opere izvodeći više od 70 različitih uloga u operama i vokalno-instrumentalnim delima. Njen glas je prepoznatljiv po izuzetnom obimu i emotivnom izražaju, a njen talenat ju je odveo od Pekinga do Meksiko Sitija i od Palma Biča do Sibira.

Primadona nije samo bila umetnica od svetskog značaja, već je takođe sarađivala sa nekim od najvećih svetskih umetnika kao što su Placido Domingo, Jose Carreras, Giuseppe Di Stefano, kao i renomirani dirigenti kao što su Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Richard Bonynge, i mnogi drugi.

Ovaj koncert je bio prilika da Lozničani uživaju u nastupu umetnice koja uživa veliki ugled u svetskim umetničkim krugovima.