Crveni krst Loznica sprovodi akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“ u saradnji sa MUP-om i školama

U skladu sa godišnjim Planom rada, Crveni krst Loznica je pokrenuo još jednu godišnju akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, školama, vatrogascima i medijima. Cilj ove akcije je promovisanje odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, posebno među učenicima prvog razreda osnovnih škola, kako bi se smanjio broj povređenih i stradalih osoba u saobraćaju.

Ovogodišnja akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ ima za ciljnu grupu učenike nižih razreda osnovnih škola, a posebno se fokusira na najmlađe. Partneri u realizaciji ove akcije ostali su isti kao i ranijih godina i uključuju Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), škole, vatrogasce i medijske kuće.

U okviru ove akcije, u utorak, 12. septembra, loznički Crveni krst posetio je OŠ „Jovan Cvijić“ u Loznici. Zaposleni iz Crvenog krsta i volonteri upoznali su učenike sa osnovnim principima Crvenog krsta, kao i o akcijama koje će se realizovati tokom školske godine sa podmlatkom i omladinom. Interakcija sa učenicima prvog, trećeg i petog razreda bila je dragocena, a pripadnici Saobraćajne policije iz Loznice su posebno istakli važnost pravilnog kretanja ulicom koja nema trotoare, pešačke prelaze i semafore.

Loznički vatrogasci su takođe dali svoj doprinos ovom događaju, upućujući učenike kako da se ponašaju kako bi sprečili požar, ali i kako da reaguju ukoliko se takva situacija ipak dogodi. Posebnu pažnju su privukli prikazom vatrogasnog odela i vozila, što je bilo veoma interesantno za učenike.

Učenicima prvog razreda, koji su prisustvovali predavanju, podeljeni su skromni pokloni u vidu školskog pribora. Važno je napomenuti da će akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ nastaviti tokom septembra, a pokloni su obezbeđeni za sve, blizu 700, učenika prvog razreda u Loznici.

Ova inicijativa Crvenog krsta Loznica ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju među najmlađima, čime se doprinosi stvaranju odgovornih i savesnih građana u budućnosti.