Etno selo „Sunčana Reka“ u Banji Koviljači ponosno najavljuje dodelu pete godišnje nagrade „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“

Etno selo „Sunčana Reka“ u Banji Koviljači, poznato po svojoj bogatoj kulturnoj i turističkoj ponudi, priprema se da po peti put proglasi dobitnika prestižne nagrade „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“. Ova častna nagrada, koja nosi ime po istaknutoj profesorki Dobrinki Bibi Mirković, ustanovljena je pre pet godina kako bi prepoznala i nagradila izuzetne pojedince iz Loznice i šire koji su ostavili dubok trag u raznim oblastima društvenog života.

Prva osoba koja je ponela ovo laskavo priznanje bila je akademik profesor dr Svetislav Sveta Bozić, poznati srpski kompozitor. Nakon njega, nagradu su primili maratonac Aleksandar Kikanović, profesorica Slobodanka Boba Milanović i bokserski šampion Milan Aćimović. Prošlogodišnja dobitnica bila je ugledna novinarka Zorica Višnjić, kojoj je nagrada dodeljena posthumno, čime je odata počast njenom izvanrednom doprinosu novinarstvu.

Osnovna ideja za uvođenje ove nagrade potiče od profesorke Dobrinke Biba Mirković, koja je igrala ključnu ulogu u njenom stvaranju.

„Biba, koja nas je napustila pre četiri godine, ostavila je neizbrisiv trag svojim radom i angažmanom u Loznici. Zbog njenih zasluga, nagrada će trajno nositi njeno ime – „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“, kaže Zoran Mirković, vlasnik Sunčane reke.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela u iznosu od 1000 eura, što je simbolična nagrada za izuzetan doprinos zajednici. Svi zainteresovani mogu predloge za dobitnike slati putem pošte na elektronsku adresu suncanareka11@gmail.com ili ih dostaviti lično do 27. septembra.

Svečano proglašenje dobitnika će se održati 29. septembra u etno selu „Sunčana Reka,“ s početkom u 18 časova. Pravo da predlože kandidate za ovu prestižnu nagradu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije. Nagrada se dodeljuje Lozničanima koji žive u rodnom kraju, ali i onima koji su ostvarili značajne uspehe u raznim oblastima, promovišući time Loznicu, Jadar, Vukov zavičaj i Srbiju širom sveta.

Odluku o laureatu će doneti specijalni žiri etno sela „Sunčana Reka“ dan pred proglašenje dobitnika. Nagrada „Dobrinka Biba Mirković – Ličnost Loznice za ponos“ ostaje trajna inspiracija za sve koji se trude da svojim radom i zalaganjem učine svet oko sebe boljim mestom.