Deseti Međunarodni „Kraljevski karneval“ za vikend u Banju Koviljaču

Deseti Međunarodni „Kraljevski karneval“ stiže u Banju Koviljaču u subotu, obećavajući bogat program i nezaboravno iskustvo za sve posetioce. Ovaj karneval, koji se tradicionalno održava, privlači pažnju kako lokalnih učesnika iz Loznice, tako i grupa iz drugih gradova Srbije poput Beograda, Šapca, Leskovca i Bele Crkve.

Šarenolikost ovog događaja neće se zaustaviti na granicama Srbije. Karneval će ugostiti i grupe iz susednih zemalja, uključujući Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku. Ovaj međunarodni dodir čini karneval još posebnijim i omogućava razmenu kulture i tradicije među različitim narodima Balkana.

Deo spektakla će biti tradicionalni defile karnevalskih grupa koji će započeti u pola pet popodne. Nakon defilea, u parku će se održati nastupi grupa, donoseći šareno i veselo raspoloženje svim prisutnima. Vrhunac večeri biće koncert grupe „Trio akustika Balkana“ koji će početi u sedam sati uveče na glavnoj bini u parku.

„Međunarodni „Kraljevski karneval“ obećava da će doneti veselje, zabavu i kulturnu raznolikost u Banju Koviljaču. Svi su pozvani da se pridruže ovom spektaklu i zajedno proslave jubilarni deseti karneval“, najavljuju organizatori.

Organizator karnevala je Udruženje građana „Kraljevski karneval“ iz Banje Koviljače, uz podršku Grada Loznice.