Gradski urbanista: Razjašnjenje oko budućnosti školskog igrališta Osnovne škole „Anta Bogićević“

Foto: RTV Podrinje

Grad Loznica je reagovao na nedavne spekulacije i informacije koje su se širile u javnosti u vezi sa sudbinom školskog igrališta Osnovne škole „Anta Bogićević“.

Dragana Jovanović, glavna gradska urbanistkinja, obratila se javnosti putem saopštenja na sajtu Grada Loznica kako bi razjasnila situaciju i pružila informacije o ovom pitanju.

Foto: RTV Podrinje

„Povodom dezinformacija vezanih za igralište OŠ “Anta Bogićević“ obraćam vam se sa ciljem da razjasnim neke nedoumice i netačne informacije koje su nedavno kružile preko društvenih mreža i uopšte u javnosti. Ne znam da li su iznete iz razloga neznanja ili loše namere, ali istine radi, želim da vas upoznam o pravom stanju stvari.

Napominjem da grad već duže vreme radi na rešavanju ovog izuzetno važnog pitanja. Naš cilj jeste očuvanje, unapređenje i izgradnja sportske infrastrukture (novih fiskulturnih sala, dečijih parkova, sportskih terena, teretana na otvorenom) kako bismo omogućili našoj deci i mladima da se zdravo razvijaju, ali i da neguju ljubav prema sportu i sportski duh.

Kada je reč o lokaciji kod OŠ „Anta Bogićević“ gde se nalazi sportski teren ove škole važno je istaći da je u planovima i urbanističkim dokumentima za ovo područje jasno naznačeno da su na ovoj lokaciji predviđeni objekti u funkciji postojećih objekata društvenog standarda (škole), odnosno zadržavanje postojećeg sportskog terena. Sam prostor se nalazi na području zaštićenog spomenika kulture, nepokretnog kulturnog dobra „Loznički grad“, gde je zabranjena bilo kakva vrsta promene namene ili intervencije u prostoru.

Grad Loznica poštuje ove zakonske odredbe i vodi računa o interesima građana, a posebno dece i nikada ne bi dopustio bilo kakve korake koji bi ugrozili interese građana ili naše dece, odnosno ugrozili naše kulturno nasleđe.

Tvrdnja da rukovodstvo grada u kome se izdvajaju značajna sredstva za podršku deci i mladima, roditeljima, bračnim parovima nije posvećeno dobrobiti dece zaista nije osnovana. Svima nama deca su na prvom mestu i na isti način vidimo i prepoznajemo njihove potrebe, podstičemo njihovo dalje napredovanje i borimo se za njih. Naša ulaganja u obrazovanje su kontinuirana i usmerena ka stvaranju boljih uslova za učenike, kao i zaposlene u prosveti“, navodi se u saopštenju glavna gradska urbanistkinja.