Trideset troje đaka prvaka uživalo u posebnom dočeku u svojoj matičnoj školi „Sveti Sava“ u Lipničkom Šoru

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Lipničkom Šoru nije štedela truda da svojim prvacima priredi nezaboravan doček prvog školskog dana.

Ispred ulaza u školu protezao se crveni tepih, čekajući male školarce da ga pređu. Ovo je samo deo pažljivo pripremljenog dočeka. Prijateljsko osoblje škole i dobrodošlica nisu bili jedini razlog za osmehe na licima dece. Glumac u kostimu mede zabavljao je mališane svojim šalama i veselim trikovima. Klovn je podelio kisobrane kao poklon škole, simbolično obeležavajući početak školovanja. Osim toga, deca su dobila i poklone od Grada Loznice, što je dodatno učinilo ovaj dan posebnim.

Oduševljenje dece i njihovih roditelja bilo je očigledno. Prvi koraci u svetu školovanja postali su poseban trenutak zahvaljujući trudu škole i podršci lokalne zajednice. Vrhunac dočeka bio je simbolično puštanje belih golubova, koji su simbol slobode i početka novog životnog puta. Mališani su sa oduševljenjem gledali kako golubovi slobodno poleću, donoseći poruku nade i zajedništva.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Lipničkom Šoru ima jasnu misiju – stvaranje lepih zajedničkih uspomena za svoje đake. Od prvog dana školovanja, trude se da podrže decu, roditelje i zaposlene u stvaranju pozitivne školske atmosfere. Ovaj svečani doček prvaka samo je jedan od primera njihove posvećenosti obrazovanju i zajednici.