Letnje aktivnosti Biblioteke Vukovog zavičaja: Rekonstrukcija, izdavaštvo i književne promocije

Biblioteka Vukovog zavičaja u Loznici, trenutno sprovodi niz aktivnosti kako bi unapredila svoj prostor i obogatila kulturnu ponudu.

Tokom letnjih meseci, Biblioteka je angažovana na rekonstrukciji i revitalizaciji svog prostora, koristeći sredstva koja su obezbeđena od strane Grada Loznica. Osim toga, Biblioteka je uspešno aplicirala za sredstva kod Ministarstva, što je omogućilo zamenu polica u bibliotečkom delu.

U okviru ovog dinamičnog kulturnog kalendara, Biblioteka Vukovog zavičaja nastavlja da afirmiše susrete građana sa knjigama, autorima i različitim kulturnim događajima.

Ovo je potvrđeno i planiranim aktivnostima u narednim sedmicama, kada će se organizovati književne promocije, nakon letnje pauze. Prva u nizu je promocija knjige „Planeta Jevtušenko“ autora Gorana Lazovića, koja će okupiti ljubitelje književnosti i kulture.

Posebno je značajno istaći da Biblioteka Vukovog zavičaja nije samo mesto za čuvanje knjiga, već i izdavački centar. Potpisivanjem novih izdanja, 21. romana Marice Popović „Sasvim običan život“ i monografije šahovskog kluba iz Lešnice, biblioteka se ističe kao važan akter u promociji kulturne baštine i stvaralaštva lokalnih autora.

Mirjana Pejak, direktorica ustanove, naglašava da se posebna pažnja posvećuje radu sa decom.

„Naša biblioteka je više od prostora sa knjigama. Ona je živa institucija koja se razvija zajedno sa potrebama naših sugrađana. Ponosni smo što smo ne samo čuvari knjiga, već i aktivni učesnici u kulturnom i intelektualnom razvoju naše zajednice.“