Obeležena 109. godišnjica Cerske bitke: Sećanje na herojsku borbu i žrtve

Državnom ceremonijom u Tekerišu obeležena je 109. godišnjica Cerske bitke, ključne tačke srpske vojne istorije iz Prvog svetskog rata.

Polaganjem venaca na Spomenik cerskim junacima, uz zvuke državne himne „Bože pravde“, odata je počast hrabrim vojnicima koji su pre više od jednog veka izvojevali značajnu pobedu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Đokić, obratili su se prisutnima, podsećajući na važnost ovog događaja i njegov uticaj na istoriju Srbije.

Ministar je upisao poruku u Knjigu utisaka –  “Svaki put kada posetim ovo sveto mesto odlazim nadahnut herojstvom naših slavnih predaka zahvaljujući kojima živimo u slobodnoj, suverenoj Srbiji!”

Pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Đokić, istakao je duboko poštovanje prema hrabrim vojnicima koji su se borili na Ceru.

“Ova svečanost nije samo prilika da se odaje počast prošlim generacijama, već i da se iz nje crpe pouke za budućnost. Cerska bitka ostaje simbol izuzetne hrabrosti i vere u bolje sutra, podsećajući nas da zajedništvo i hrabrost imaju moć da prevaziđu i najteže izazove”, istakao je pomoćnik gradonačelnika.

Obeležavanje Cerske bitke pomaže očuvanju sećanja na hrabrost i žrtvu vojnika i naglašava koliko je važno nikada ne zaboraviti ovakve trenutke iz prošlosti.