Sedam uhapšenih iz Loznice i Kraljeva zbog organizovane krađe automobila visoke klase

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal sproveli su akciju hapšenja i suzbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađom luksuznih automobila i kampera u zemljama Evropske unije, njihovim dovoženjem u Srbiju, prepravkom i ilegalnom prodajom.

Grupa je osumnjičena za krađu luksuznih automobila visoke klase i kampera na teritoriji različitih zemalja Evropske unije. Ukradena vozila su potom dovožena u Srbiju, gde su u unapred obezbeđenim garažama i radionicama bila prepravljana kako bi se izbrisali tragovi krađe i promenili identifikacioni podaci.

Prema optužbama, osumnjičeni su ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist prodajom prepravljenih vozila.

Sedam osoba je uhapšeno, dok se za jednom osobom još traga. Organizatore grupe označavaju kao G. T. (55) i Ž. Č. (46), a ostale uhapšene osobe su A. K. (32), Lj. G. (40), D. Č. (20), D. S. (43) i M. S. (48).

Osumnjičenima se stavlja na teret niz krivičnih dela, uključujući udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevaru, pranje novca, falsifikovanje isprava i prikrivanje.

Prilikom pretresa stanova i radionica osumnjičenih, pronađeni su i privremeno oduzeti dokazi, uključujući veću količinu novca (evra i dinara), oružje i municiju u nelegalnom posedu, auto-delove, elektronsku opremu za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i falsifikovanu prateću dokumentaciju i registarske oznake.