Najvažnije vesti iz sveta sporta

FUTSAL

U prostorijama kuće fudbala u Nionu juče je održan žreb za elitnu rundu UEFA Futsal Lige Šampiona. Loznica Grad 2018 svrstana je u grupu C, čiji će domaćin biti Sporting iz Lisabona. U grupi su i ekipa Haladasa iz Mađarske, kao i Sporting Anderleht iz Belgije.

KOŠARKA

U subotu. 4. novembra, u hali Lagator košarkaši Loznice odigraće utakmicu 6. kola Druge lige Srbije protiv glavnih favorita za ulazak u kvalitetnu ligu Srbije, ekipe Radničkog iz Beograda. Pre početka utakmice, u 17:30 biće uručena plaketa  devedesettrogdišnjem Dušanu Dulu Gligoriću, jednom od prvih osnivača KK Loznica.

RUKOMET

MRK Loznica sastaće se u nedelju, 5. novembra sa rukometašima iz Prokuplja u hali Lagator. Početak utakmice je u 17 časova.

BOKS

19. novembra startuje i bokserska liga Srbije. U sklopu lige sastaće se osam klubova: Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banja Luke. Žreb za ligu obavljen je u prostorijama Arena Channels Group u prisustvu predsednika BSS Nenada Borovčanina i direktora Arene Nebojše Žugića. U prvom kolu Loznica se sastaje sa klubom Radničkog.

RUKOMET (ŽENE)

Rukometašice Loznice gostovaće ekipi Metalca iz Kraljeva, gde će se boriti za vrh tabele.

FUDBAL

Fudbaleri Loznice će u okviru 12. kola Srpske Lige zapad odigrati utakmicu protiv ekipe iz Tutina. Početak utakmice je u 13h, na stadionu u Klupcima.

Omladinci FK Loznice sastaće se 5. novembra od 13 časova sa ekipom Takova, u okviru 13. kola Prve omladinske lige Srbije.