Sećanje na Miloša Pantelića – Heroja sa Kosmeta

Danas, u Donjim Nedeljicama, Jadrani su se okupili kako bi se prisetili legendarnog čoveka, Miloša Pantelića, koji je ostavio neizbrisiv trag u Jadru, Srbiji i srpstvu. Ovo sećanje na hrabrog čoveka sa Kosmeta, koji je preminuo pre 22 godine, dokazuje da se sećanje na valjane ljude nikada ne bledi.

Miloš Pantelić, poznat i kao Mišo, bio je ne samo heroj sa Kosmeta, već i važan član policijskih odreda tokom osamdesetih godina. Njegova predanost zaštiti države, njenog uređenja, i svih njenih građana, bez obzira na veru i naciju, bila je neosporna.

Kroz snagu duha, intelekta, i patrijarhalnog nasleđa, Miloš je pronalazio najbolja rešenja čak i u najdramatičnijim trenucima. Njegovi komšije i saborci sa Kosmeta pamte ga kao čoveka izuzetne hrabrosti i istrajnosti. Primarijus dr Srboljub Srbo Marković, ugledni loznički ginekolog i menadžer u zdravstvu, seća se Miša kao „čoveka dobre i plemenite duše, ali istovremeno odlučnog i istrajnog kao retko ko. Baš onaj div junak ‘spreman stići i uteći i na strašnom mestu postojati’.“

Mišo Pantelić je ostavio trajni pečat u sećanjima svih onih koji su ga poznavali. Danas, Jadrani su se okupili kako bi očuvali uspomenu na ovog velikog čoveka i njegov doprinos zajednici i društvu. Njegova priča nas podseća da se sećanje na one koji su posvetili svoj život služenju drugima nikada neće izgubiti.

V. Mitrić