Akcija „ZA SUNČANU JESEN ŽIVOTA“ okupila mlade i stare u znak podrške najstarijim sugrađanima

Međunarodni dan starijih osoba, koji se obeležava 1. oktobra svake godine, dobio je poseban značaj u Lešnici zahvaljujući akciji „ZA SUNČANU JESEN ŽIVOTA“ koju je sproveo Crveni krst Loznica. U klubu Udruženja penzionera u Lešnici, stariji sugrađani su imali priliku da učestvuju u nizu korisnih aktivnosti.

Volonterke Crvenog krsta Loznica, koje su ujedno i patronažne sestre Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ iz Loznice, su pružile dragocenu zdravstvenu podršku prisutnima. Provera krvnog pritiska i pružanje saveta o opštoj zdravstvenoj nezi, uz važnost redovnih kontrola i uzimanja terapija, bili su deo njihovih aktivnosti.

Ovakva inicijativa pomaže starijim osobama da ostanu informisane o svom zdravlju i da preduzmu preventivne mere, kažu u lozničkom ogranku organizacije.

Radionice o Osnovama Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Zdravim stilovima života takođe su bile deo programa. Edukacija o radu Crvenog krsta i očuvanju zdravlja ima dvostruki efekat: osnažuje starije osobe i podstiče ih da ostanu aktivni u zajednici.

Mladi volonteri Crvenog krsta Loznica su svojom prisutnošću i pažnjom dodatno obradovali najstarije sugrađane. Posluženje i prigodni pokloni su bili mali gestovi koji su izmamili osmehe na licima prisutnih. Ovaj vid podrške i interakcija između generacija ima neprocenjivu vrednost, podstičući međusobno razumevanje i poštovanje.