Sanacija Bolničkog potoka: Klupci jači u borbi protiv poplava

Foto: Grad Loznica

U mesnoj zajednici Klupci, na potezu gde se dolazi ulicom Luna Milovanovića, trenutno se sprovodi temeljno čišćenje Bolničkog potoka. Ova akcija je od suštinskog značaja kako bi se rešili problemi s poplavama koji su nedavno zadesili ovo naselje usled obilnih kišnih padavina tokom juna meseca.

Mileta Mitrović, predsednik Saveta mesne zajednice Klupci, kaže da je Gradska uprava Loznice prepoznala ozbiljan problem i reagovala brzo. Naime, pre deset dana započeto je mašinsko čišćenje i uklanjanje taložnih materija duž korita Bolničkog potoka na dužini od hiljadu metara.

Mitrović je podsetio na teškoće koje su zajednica i njeni stanovnici nedavno prošli tokom poplavne nepogode. Voda je prodrla u 15 domaćinstava na ovom području, a svi oštećeni su popisani kako bi dobili adekvatnu nadoknadu sredstvima grada i države.

Dodatno, preduzete su stručne procene kako bi se identifikovali rizici od poplava duž svih uličnih kanala i bujičnih vodotokova, ne samo u Klupcima, već i u drugim delovima grada. Ovaj sveobuhvatni pristup ima za cilj da osigura bezbednost zajednice u budućnosti i da se smanje rizici od sličnih poplava.

U okviru ovih napora da se reši problem protočnosti Bolničkog potoka, ministarka za zdravstvo, Danica Grujičić, posetila je Klupce sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem prilikom obilaska lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja. Njihova poseta ukazuje na ozbiljnost situacije i angažovanje državnih resursa kako bi se zajednica zaštitila od budućih vodnih izazova.

Ovo čišćenje i sanacija Bolničkog potoka predstavljaju konkretan korak ka boljoj zaštiti Klupaca od poplava i bujičnih voda. Stanovnici ovog naselja nadaju se da će ove mere značajno poboljšati bezbednost i kvalitet života u njihovoj zajednici.