Dečja nedelja: Podsticanje fizičkog razvoja i zabave u vrtiću Čarolija

U vrtiću Čarolija, PU Bambi, drugog dana Dečje nedelje, mališani su uživali u sportskim aktivnostima koje su im omogućile da se fizički izraze i razvijaju svoje motoričke veštine.

Vaspitačica Jelena Mandić naglasila je da je važno da se deci svakodnevno skrene pažnja na značaj fizičkog razvoja, posebno u vremenu kada digitalne igre često zamenjuju igru na otvorenom.

„Danas su se u aktivnostima učestvovale sve grupe u vrtiću, osim jaslenih i dece iz bebi boksa. Imamo odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom u svim našim projektima, a danas nam je u gostima školica sporta ‘Šampioni’, koja će nas adekvatno pripremiti za trku ‘Za srećnije detinjstvo’. Takođe, želimo da istaknemo da nije bitno pobediti već učestvovati“, istakla je vaspitačica Mandić.

Ova godina Dečja nedelja obuhvata preko 20 različitih događaja koji su namenjeni deci i njihovim porodicama. Manifestacija je osmišljena kako bi pružila mnoštvo besplatnih sadržaja koji promovišu zdravo i bezbedno okruženje za decu, omogućavajući im da nesmetano razvijaju svoje potencijale.

Dečja nedelja pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ nastavlja da inspiriše i podstiče decu da se igraju, uče i rastu u zajednici koja brine o njihovom srećnom detinjstvu.