Velika podrška akciji „Humanitarni bik“ u Banji Koviljači

Banja Koviljača u subotu je ugostila neobičnu humanitarnu manifestaciju, nazvanu „Humanitarni bik,“ koja je privukla pažnju i podršku brojnih građana ovog kraja. Inicijativu za ovu akciju pokrenuli su Darko Marković, Jovan Popović i Nikola Jeftić, a za samo sedam dana uspeli su da je realizuju.

Darko Marković izrazio je zadovoljstvo podrškom meštana, ističući da je „Humanitarni bik“ privukao veliki broj građana Banje Koviljače koji su pokazali veliko srce. Cilj akcije bio je prikupljanje sredstava za decu u socijalno težoj situaciji, a za to su se odlučili na neobičan način – pekli su bika na ražnju, što ovde nije viđeno trideset godina.

Bik težak 500 kilograma privukao je veliku pažnju, a cena porcije bila je 300 dinara, dok je piće koštalo 200 dinara. Akcija je krenula izuzetno dobro, a organizatori veruju da će sredstva biti dovoljna za ciljnu svrhu. Takođe, postavljena je i kutija za humanitarne priloge.

Marković je dodao da će nakon analize rezultata akcije sredstva biti usmerena tamo gde su najpotrebnija. Trenutno, akcija je privukla veliku pažnju, a prodato je oko 800 porcija. Darko Marković izjavio je da su mogli prodati čak dva bika s obzirom na interesovanje građana.

Ova humanitarna akcija u Banji Koviljači pokazuje koliko zajednica može postići kada se ujedini u cilju pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Organizatori su izrazili zahvalnost svima koji su podržali akciju i najavili da će i u budućnosti nastaviti sa sličnim inicijativama kako bi pomogli socijalno ugroženoj deci svog kraja.