Osnovna škola „14. oktobar“ poziva mlade talente da pokažu svoju kreativnost u pisanju priča i pesama

Osnovna škola „14. oktobar“ u Dragincu pozvala je sve osnovce da učestvuju u konkursu „Dani dečje poezije i proze“. Ovaj konkurs otvoren je za učenike iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, pružajući im priliku da pokažu svoju kreativnost i literarni talenat.

Tema je slobodna, što znači da učesnici mogu da izraze svoje misli i emocije kroz priče i pesme na srpskom jeziku. Jedini uslov je da radovi budu originalni i da nisu ranije objavljeni. Svaki rad treba da bude potpisan punim imenom i prezimenom, uz precizno naveden naziv škole, adresu i kontakt telefon.

Radove je potrebno poslati u tri primerka do 4. oktobra na adresu OŠ „14. oktobar“, 15311 Draginac, sa naznakom „Dani dečje poezije i proze“. Nakon isteka roka za prijavu, žiri će odabrati tri najbolje pesme i tri najbolje priče, dodeljujući im nagrade.

Pored nagrađenih autora, žiri će takođe pohvaliti deset autora pesama i priča, kao i deset najuspešnijih škola na konkursu. Nagrađeni autori biće pozvani da sa svojim učiteljima ili nastavnicima srpskog jezika budu gosti u Dragincu i Loznici tokom manifestacije „Dani dečje poezije i proze“, koja će se održati 14. oktobra. Tom prilikom, nagrađenim učesnicima biće uručene knjige i diplome kao priznanje za njihov književni doprinos.

Konkurs „Dani dečje poezije i proze“ predstavlja priliku za mlade talente da se izraze i dele svoje priče sa širom publikom, te pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće i pokažu svoj književni dar.