Detonacija plina na zastakljenoj terasi u Loznici: Žena lakše povređena

Na prvom spratu stambene zgrade u samom centru grada, danas se dogodio incident koji je mogao imati ozbiljne posledice. Detonacija plina, koja se dogodila u zastakljenoj terasi, nanela je povrede ženi koja je bila prisutna u tom trenutku.

Povređena žena hitno je prevezena na Odeljenje hirurgije lozničke Opšte bolnice, gde su lekari brzo intervenisali. Srećom, njene povrede su lakše prirode – opekotine ekstremiteta, koje su zahtevale medicinsku negu, ali nije bila potrebna hospitalizacija. Lekarski tim koji je bio zadužen za njenu negu potvrdio je da je nakon pružene pomoći puštena kući.

Nakon detonacije, vatra je buknula na terasi, stvarajući dodatnu opasnost. Međutim, brza i efikasna intervencija lozničkih vatrogasaca uspela je da obuzda vatrenu stihiju i spreči dalje širenje opasnosti.

Istraga o uzrocima je u toku. Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da je na zatvorenoj terasi došlo do nakupljanja veće koncentracije plina. Detonacija se dogodila u trenutku kada je povređena žena otvorila vrata terase, verovatno izazivajući inicijalnu reakciju.