Tradicionalni Velikogospojinski vašar u Klupcima: I pored vrućine verni posetioci uživaju u bogatoj ponudi

Iako je temperatura danas dostigla gotovo 40 stepeni, lozničko prigradsko naselje Klupci ugostilo je tradicionalni Velikogospojinski vašar. Posetioci su se okupili u velikom broju, ne obazirući se na vrelinu, kako bi uživali u bogatoj ponudi i šarenolikom ambijentu.

Duž ulice koja vodi do vašarišta u Klupcima, tezge su se protezale sa obe strane, nudeći raznovrsnu robu. Posetioci su imali priliku da pronađu sve – od sitnih đakonija do raznih predmeta za kuću i dvorište, zadovoljavajući različite potrebe i ukuse. Ovaj vašar je poznat po svojoj raznolikosti i tradiciji koja privlači kako lokalne stanovnike, tako i posetioce iz drugih delova regiona.

Uprkos tropskoj temperaturi posetioci su hrabro podnosili vrućinu, verujući da će im lakše pasti znojenje nego gužva koja će se sigurno formirati u večernjim satima.

Prizori prasčića i jaganjaca koji se vrte na ražnjevima pored šatri dodatno  naglašavaju osećaj toplote, a gosti traže osveženje u hladovini uz rashlađene napitke.

Jedan od posetilaca, Milovan Andrić, ističe da je vašar u Klupcima poseban događaj za meštane.

“Ne smeta nam vrućina jer ovde osećamo duh tradicije i zajedništva. Pored bogate ponude, ovde se susrećemo sa komšijama i prijateljima, što čini ovaj događaj posebnim“, kaže Milovan.

Tradicionalni Velikogospojinski vašar u Klupcima nastavlja da privlači posetioce svojom autentičnom ponudom i atmosferom. Ovaj događaj predstavlja važan deo lokalnog kalendara, spajajući ljude i tradiciju u zajedničkom cilju slavlja i druženja.