Obeležen Dan mladih u Loznici: Volontirajmo za budućnost

U petak je u Loznici svečano obeležen Dan mladih pod sloganom „Volontirajmo za budućnost“, okupivši mlade entuzijaste iz različitih udruženja i zajednica.

Događaj je započeo radionicom u Omladinskom centru, gde su mladi sa različitih strana doneli svoju kreativnost i energiju. Nakon toga, usledio je svečani prijem, na istoj lokaciji, uz prisustvo učesnika, organizatora i predstavnika grada Loznice.

Mlade volontere i goste pozdravio je Milan Nedeljković, direktor Srednje ekonomske škole i član gradske Komisije za sport.
„S ponosom gledamo na inicijativu koja je okupila mlade entuzijaste iz našeg grada povodom obeležavanja Dana mladih. Radostan sam što vidim koliko mladih ljudi pokazuje interesovanje za aktivnosti koje doprinose njihovom ličnom i društvenom razvoju. Neka ova energija i entuzijazam budu inspiracija svima nama da podržimo mlade u njihovim nastojanjima i pružimo im podršku u ostvarivanju njihovih snova”, rekao je Nedeljković.

Na poziv Kancelarije za mlade grada Loznice, edukativnu radionicu na temu aktivizma, usklađenoj sa moto-temom manifestacije „Dan mladih“: „Volontirajmo za budućnost“, održali su predstavnici udruženja “Pontem” iz Malog Zvornika, Danica Pelemiš i Miloš Ivanović. Njihova prezentacija je osvetlila puteve putem kojih svako može doprineti pozitivnim promenama. Ova dinamična razmena nije samo prenosila informacije, već je i osnažila prisutne da se angažuju u stvaranju bolje budućnosti.

Učešće su, pored UG “Pontem” uzela i druga partnerska udruženja iz okruženja „Svetlost“ iz Šapca, lokalno udruženje „Reč i delo“, te ekološko udruženje „Vilin konjic“ iz Tršića. Događaju su dodali notu ritma i zabave polaznici Di-džej školice, dok su međunarodni učesnici iz ekološkog kampa „EkoLo FEST 2023“ doneli svoju globalnu perspektivu.

Grad Loznica je s ponosom podržao ovu inicijativu, pokazujući svoju podršku mladima koji su prepoznali svoju ulogu u kreiranju pozitivnih društvenih promena.