Foto-konkurs „Srećko Tešmanović“: Zaslužena počast lozničkom kamermanu i oslobođenim ratovima Srbije

Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. u saradnji sa Organizacionim odborom „Marša na Cer“ objavilo je foto-konkurs „Srećko Tešmanović“, u čast kamermana RTV „Podrinje“, koji je posvetio godine zasluženoj i duhovnoj misiji dokumentovanja marševa od Loznice do Tekeriša.

Ovogodišnji konkurs, koji se upisuje u tradiciju ovog važnog događaja, otvoren je za sve učesnike osmog Marša. Po propozicijama, svaki učesnik ima pravo da pošalje do tri fotografije zabeležene tokom manifestacije. Prilikom slanja, bitno je navesti ime fotografije i lokaciju koju prikazuje. Sve prijave se šalju na adresu: mars.na.cer.loznica@gmail.com.

Za kvalifikaciju, takođe je potrebno priložiti podatke o autoru – ime, prezime, godište i mesto prebivališta. Rok za prijave je do 23. avgusta, tačno u ponoć.

Žiri će proceniti sve prijavljene fotografije i odabrati deset najistaknutijih autora, čije fotografije će biti objavljene na instagram stranici @mars_na_cer_loznica 28. avgusta u podne.

Nakon ove faze sledi period glasanja, koji će trajati do 10. septembra u ponoć. Autor čija fotografija osvoji najviše glasova osvojiće nagradu „Srećko Tešmanović“. Dodela nagrada za drugo i treće mesto takođe će uslediti, a detalji o tome će biti objavljeni naknadno.

U ovaj poduhvat se uklapa dugogodišnja istorija i angažman lozničkog Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. i Organizacionog odbora „Marša na Cer“, čiji je cilj da održavaju sećanje na važne istorijske događaje i doprinesu njihovoj vidljivosti kroz umetnost fotografije.

Ovaj konkurs predstavlja duboku počit za sve koji doprinose sačuvanju kulturnog nasleđa i sećanja na oslobodilačke ratove Srbije.

Za više informacija i detalja o konkursu, posetite Instragram stranicu Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. @mars_na_cer_loznica.