Mali Zvornik u znaku ribolova, dobrog provoda i rekordne posete

Ribolovna sportsko-turistička manifestacija ,,Skobaljijada i Gurmanijada” održana je 13. put na šetalištu pored Drine u Malom Zvorniku u subotu, 10. juna.

Na takmičenju u lovu skobalja učestvovalo je više od 100 ribolovaca, dok se u pripremanju riblje čorbe, gulaša na lovački način i vojničkog pasulja, nadmetalo 39 ekipa.

Pozdravljajući okupljene učesnike i goste, predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da je 13. ,,Skobaljijada i Gurmanijada” najmasovnija i najbogatija sadržajima do sada i da je veoma srećan zbog velikog odziva takmičara i ostalih posetilaca.

On je naveo da ovim druženjem tradicionalno počinje letnja turistička sezona u Malom Zvorniku i da je ono uvod u glavni letnji program „Dani sportsko rekreativnog turizma – Drina je smisao života“, koji će biti održan poslednje sedmice u julu, uputivši poziv posetiocima da i na ovu manifestaciju dođu u što većem broju.

Predsednik opštine istakao je ovom prilikom da lokalna samouprava, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Mali Zvornik, veoma mnogo radi na unapređenju turističke ponude i da je, uz podršku Republike Srbije, obezbedila nastavak rekonstrukcije i opremanja kulturno – istorijskog kompleksa „Podzemni grad Karađorđevića“, otvaranje suvenirnice u objektu, izgradnju galerije u holu Biblioteke „17. septembar“, gde će biti izložena muzejska postavka, kao i da nastoji da uredi prilaz i vidikovce na arheološkom lokalitetu „Orlovine“ i otvori Info – centar za posetioce.