Anastasija, dvanaestogodišnja spisateljica, oduševila publiku u Biblioteci Vukovog zavičaja

U okviru programa obeležavanja Dana grada sinoć je, u prepunoj Biblioteci Vukovg zavičaja, održana promocija knjige “Tajna starog hrasta” dvanaestogodišnje Anastasije Tanacković.

Čitaonica Biblioteke Vukovog zavičaja sinoć je bila pravi praznik za oči. Među publikom bilo je toliko mališana, koji su strpljivo ispratili promociju, kao i Anastasijinih drugara koji su došli da je podrže, te će se ovo veče dugo pamtiti i prepričavati.

Anastasija je još kao devojčica počela da piše kratke priče i verovala je u svoje snove. Danas, sa dvanaest godina je najmlađi autor iza kojeg stoji Biblioteka Vukovog zavičaja, kome je pošlo za rukom da objavi svoju prvu knjigu.

Po rečima mlade umetnice motivi njenog romana bila je njena porodica, a posebno mesto su dobili sestra i deka.

Anastasija kaže da joj nije  bilo teško da pripremi materijal za knjigu jer, iako vrlo mlada, već je pročitala 450 naslova.

“Posebno me interesuje Staroslovenska mitologija i istorija, odakle crpim inspiraciju”, rekla je na svojoj prvoj promociji.

Sama je ilustrovala korice, pošto, pored pisanja i školskih obaveza koje sa lakoćom ostvaruje, ima talenat i za slikanje ali i muziki.

Bibliteka Vukovog zavičaja prepoznala je talent ove mlade spisateljice i kako je rekla na promociji direktorica ustanove, Mirjana Pejak, bilo je zadovoljstvo sarađivati sa devojčicom koja ima neverovatan dar za pisanu reč i istakla da je ovaj program  još jedan dokaz koliko Grad Loznica i ustanove kulture posvećuju pažnje upravo najmlađima.