Prijem za sportiste povodom Dana grada: Vi ste naš ponos i inspiracija, poručio gradonačelnik Petrović

Gradonačelnik Vidoje Petrović ugostio je u svečanoj sali Sportskog centra Lagator najuspešnije pojedince i kolektive u lozničkom sportu. S obzirom da su sportisti, sportski radnici i sportski klubovi neizostavan deo lokalne zajednice i predstavljaju ponos grada, iz budžeta se svake godine izdvajaju značajna sredstva za finansiranje i sufinansiranje njihovog rada.

Grad sufinasira više od 80 sportskih klubova i udruženja i time daje značajan podstrek svima u oblasti sporta u našem gradu.

„Vaš rad, posvećenost i disciplina su inspiracija za sve nas, upravo zato smo se danas okupili da vam ukažemo priznanje za sve što ste postigli“ – rekao je gradonačelnik.  

U nastavku svečanosti, gradonačelnik je sa saradnicima, svojim pomoćnikom resorno zaduženim za sport, Dejanom Stalovićem i članom Komisije za sport Milanom Nedeljkovićem, uručio zahvalnice najuspešnijim sportistima, sportskim radnicima i klubovima.

To su Nikola Rakić trener KK Loznica, Slobodan Maksimović trener FK Respekt, Dušan Nikolić trener FK Pčelinjo, Nikola Tadić trener FK Loznica, Mirko Gligorić trener mlađe selekcije FK Borac Lešnica.

Zahvalnice su dobili i KK Šampioni Banja Koviljača, Klub realnog aikidoa Gimnazion, Moto klub Hard enduro,   zatim Milan Obrenović kapiten RK Loznica, Ema Petrović mlada rukometašica ŽRK Loznica Grad, Marija Tijanić članica istog kluba, Rastko Simić član BK Rokica višestruki prvak države u boksu, Bojan Cvijić član KK Loznica, Vladimir Jakovljević kapiten seniora OK Loznica, Stefan Mitrović odbojkaš Loznice, Marko Perić reprezentativac Srbije u futsalu, član KMF Loznica grad.

Zahvalnice su dobili i Edin Murkić, šampion države, član Džijudžicu kluba Loznica, Ivan Ostojić osvajač evropske bronze u djijudžicu kao i Jovan Cvetanović iz istog kluba koji je osvajač dva zlata na Evropskom kupu u Mariboru, i Nikola Majstorović , Luka Pavlović, Boško Radosavljević i Marta Mitrović, članovi Džijudžicu kluba Loznica.

 Za uspehe u borilačkim sportovima zahvalnicu su dobili Emina Murkić iz Karate kluba Herkules, Jovan Vlajković i Srđan Petković , članovi  Sambo kluba Predator Loznica, Ljubomir Lukić tekvondo klub Tae-Lo, Mitar Radić član BK Loznica a zatim i članovi BK Rokica – Marko Jojić, Veljko Krstić i Stefan Dimitrić.

Grad Loznica je zahvalnicu za sportske uspehe dodelio i Mladenu Burazeroviću prvom srpskom samuraju i Aleksandru Lekiću, svetskom prvaku u bodibildingu.

U ime svih nagrađenih obratila se Brankica Negovanović, članica KK Šampioni Banja Koviljača i zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi na prijemu.