Zvornik: Šeranić i Stevanović obišli radove na novom objektu bolnice

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić posetio je u ponedeljak, 19. aprila 2022. godine, zvorničku Bolnicu i održao redovan mesečni sastanak sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, Ivanom Popovićem direktorom Bolnice i saradnicima.

„Novi objekat je od izuzetnog značaja i svi građani regije imaće bolji zdravstveni sistem,“ istakao je ministar Šeranić.

Gradonačelnik Stevanović zahvalio se vladama Srbije i Republike Srpske, ali i svima onima koji su dali svoj doprinos da se ovakav projekat u Zvorniku realizuje.

„O značaju projekta za celi region ne treba posebno govoriti. Krajnje je vreme bilo da naši sugrađani, ali i ljudi iz regije Birač dobiju jedan ovakav objekat sa opremom, koja će biti na visokom nivou. Izgradnja je ušla u željenu dinamiku i očekujemo da će biti završena na najbolji mogući način i u roku,“ izjavio je gradonačelnik Stevanović.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove Ivana Popovića, izgradnja novog bloka Bolnice i rekonstrukcija postojećih je najveći projekat u regiji, a po završetku istog lekari će imati bolje uslove za rad, a građani za lečenje.

Ukupna vrednost projekta je oko 29 miliona KM, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine.