Gradonačelnik u obilasku gradilišta novog vrtića: Moderno obdanište za decu i roditelje imaće višestruki značaj

Gradonačelnik Vidoje Petrović, sa saradnicima, posetio je gradilište novog vrtića u Lozničkom Polju, gde se u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova, beogradskog preduzeća „Energoservis“, uverio da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici i da će novo obdanište za 270 dece biti završeno ove jeseni.


Gradonačelnik je, prateći referentne pokazatelje, istakao da se Grad razvija i potreba za proširenjem kapaciteta Predškolske ustanove „Bambi“ je sve veća, pa nema sumnje da će novo, izuzetno moderno, obdanište za decu i roditelje imati višestruki značaj.

„Bez obzira što u poslednjim godinama imamo i nove kapacitete i proširenja za smeštaj i prihvatanje najmlađih, uvek se pojave liste čekanja. Svako od roditelja zna da ako dete ima dnevni boravak da tu ima stručan vaspitni rad i svojevrsnu socijalizaciju deteta u ranom uzrastu. S tog aspekta sasvim je normalno što iz godine u godinu imamo sve više opredeljenih za takav vid brige o najmlađem uzrastu. To nas istovremeno upućuje na zaključak da je i sve veći broj zaposlenih u našem gradu pa mnogi roditelji imaju objektivnu potrebu da za vreme dok su na poslu njihova deca deca budu u dnevnom boravku. Gledajući sve to sa razvojnog stanovišta grada ovo je izuzetno važno da pratimo sveukupnu strategiju razvoja i kroz akcione planove dalje pratimo svaku sferu društvenog života i rada. Dakle, kako brinemo o sveukupnoj infrastrukturi tako smo povećeni deci, mladim bračnim parovima do najstarije populacije. Na taj način se podiže kvalitet života pa je razumljivo što je iz godine u godinu Loznica sve bolje mesto za život“, kaže Petrović.

Prvi čovek grada podseća daje izgradnja obdaništa u Lozničkom Polju od nemerljivog značaja, uz napore lokalne samouprave i plod velike podrške države i vlade, ali je najvažnije stvarati ambijent sve veće i bolje privredne aktivnosti u gradu.


„To se najbolje uviđa iz činjenice da je i budžet grada svake godine veći i da se u Loznici tokom cele kalendarske godine odvija građevinarska delatnost“, zaključio je gradonačelnik.