Gradsko veće usvojilo izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, razmatran je nacrt i prihvaćen predlog odluke za skupštinsko usvajanje Plana detaljne regulacije izgradnje zaštitnog vodnog objekta nasipa na desnoj obali reke Drine na području Lipničkog Šora i Jelava.


Gradsko veće je, uz vrlo opsežnu analizu o poslovanju i finansijskim izveštajima javnih preduzeća „Naš dom“, „Loznica Razvoj“, „Toplana“, „Parking servis“ i „Vodovod i kanalizacija“ gde su uz sve teškoće iskazani zaista dobri rezultati, u protekloj godini, podržalo inicijativu gradonačelnika da se učine maksimalni napori na tehničkoj i kadrovskoj održivosti svih segmenata koji su važni za građane i sveukupno funcionisanje lokalne zajednice.

Jednoglasnim izjašnjavanjem usvojena je informacija Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj o poslovanju od januara do decembra 2021. godine za sva preduzeća, ustanove i organizacije čiji je osnivač Skupština grada.


Prihvaćeni su izveštaji o godišnjem radu Gradskog štaba za vanredne situacije i Operativnog plana odbrane od poplava duž vodotokova drugog reda, zatim izmene Pravilnika o regresiranim troškovima boravka dece u Predškolskoj ustanovi Bambi i predlogu da se za 20 procenata poveća broj novoupisanih mališana u vaspitnim grupama.


Usvojen je predlog Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova kroz unapređenu termičku izolaciju, instalacije i ugradnju solarnih kolektora.


Data je saglasnost za sufinansiranje programa rada u oblasti socijalne zaštite i odobreno sufinansiranje projekata u sferi kulture, crkve i verskih zajednica.