Demanti Zdravstvenog centra Loznica: Odbacuje navode N1, naglašava značajne investicije

Zdravstveni centar Loznica je izdao saopštenje oštro demantujući navode portala N1 o fotografiji objavljenoj 21. novembra 2023. godine, tvrdeći da je reč o fotomontaži i ističući nedavne investicije i unapređenja u zdravstvenom sektoru grada.

U saopštenju, Zdravstveni centar Loznica navodi da je sporna fotografija, koja prikazuje pogled na stadion iz bolesničke sobe, zapravo fotomontaža i da ne odražava stvarni pogled iz soba hirurško-ginekološkog bloka. Ustanova ističe da je objava na portalu N1 imala političku konotaciju s namerom diskreditacije postignuća u Loznici.

Centar dalje navodi značajne investicije u zdravstveni sektor u Loznici, posebno naglašavajući podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića. Spomenuto je da su izvršene obimne rekonstrukcije i dodaci, uključujući izgradnju novog hirurško-ginekološkog bloka, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za javna ulaganja.

U saopštenju se ističu i značajna ulaganja u opremu, uključujući nabavku najsavremenije medicinske opreme i planiranu instalaciju magnetne rezonance. Takođe se navodi da je zaposleno 90 mladih radnika, kako medicinskog tako i nemedicinskog osoblja, što će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga ustanove.

Zdravstveni centar najavljuje i početak poslednje faze rekonstrukcije, kojom bi Loznica trebalo da dobije jedan od najsavremenijih zdravstvenih centara u Srbiji.

Ustanova apeluje na medije da iznose proverene i tačne informacije, nudeći otvorenost za proveru istinitosti navoda i stanja u ustanovi. Saopštenje je podržano fotografijama iz hirurško-ginekološkog bloka i odeljenja s pogledom na stadion.