Razvoj sportske infrastrukture u Loznici: Grad planira izgradnju zatvorenog bazena kompleksa Lagator

Skica položaja bazena (Foto: Grad Loznica/Projektni zadatak)

Grad Loznica je pokrenuo značajan projekat izgradnje zatvorenog bazena, postavljajući zahtev za projektno-tehničkom dokumentacijom. Planirana lokacija za ovaj objekat je sportsko-rekreativni centar Lagator, smešten pored atletskog stadiona, preneo je portal eKapija.

Projekat obuhvata izgradnju dva bazena – olimpijskog i dečjeg, po FINA standardima. Olimpijski bazen će imati impresivne dimenzije 50x25m, sa preporučenom dubinom od minimum 2,2m, dok će dečji bazen biti dimenzija 25×12,5m, sa minimalnom dubinom od 0,9m. Ovi bazeni će ne samo zadovoljiti potrebe plivača već će služiti i za obuku neplivača, kao i izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Pored bazena, planira se izgradnja tribina za oko 300 posetilaca, svlačionica sa garderobama, toaleta sa tuševima, medicinske službe, spasilačke službe, i druge prateće sadržaje poput teretane, spa centra, salona lepote, kafe bara, restorana, picerije i radnje za prodaju sportske opreme.

Posebno je značajno što će biti obezbeđene prostorije za vaterpolo klubove, plivačke i ronilačke klubove, kao i slične sportske organizacije. Time će se omogućiti razvoj različitih vodenih sportova u Loznici.

Osim navedenog, projekat predviđa i izgradnju veće terase za sunčanje uz zatvoreni bazen, stvarajući prostor za relaksaciju i uživanje.

Tender za projektno-tehničku dokumentaciju otvoren je do 5. decembra, pružajući priliku stručnjacima da se prijave i doprinesu realizaciji ovog ambicioznog poduhvata.

Grad Loznica, s ovim projektom, teži unapređenju sportske infrastrukture, kako bi omogućio građanima kvalitetne sadržaje za rekreaciju i sportske aktivnosti.