Počela obnova Doma kulture u Paskovcu

Predstavnici grada Loznice danas su obišli mesnu zajednicu Paskovac, gde se izvode radovi na rekonstrukciji krova tamošnjeg Doma kulture.

Na inicijativu meštana Paskovca, uz podršku grada Loznice, početkom nedelje su počeli radovi na rekonstrukciji krova Doma kulture u Paskovcu. Ovo zdanje, višestruko značajno za meštane Paskovca, sagrađeno je 1950. godine i nekada je bilo središte svih seoskih dešavanja. Kako bi objekat vratili u pređašnje stanje za početak su iz gradske kase izdvojena sredstva u iznosu od milion i 700 hiljada dinara za rekonstrukciju krova, a namera lokalne samuprave, meštana i mesne zajednice je da u narednom periodu Dom kulture bude u potpunosti rekonstruisan.

Direktor JP Loznica razvoj, Nikola Dragićević, prilikom posete Paskovcu je podsetio da je rukovodstvo grada Loznice ove kao i prethodnih godina izdvojilo značajna sredstva za sanaciju i rekonstrukciju Domova kulture pri mesnim zajednicama. On je najavio da će za nekoliko dana krenuti radovi na rekonstrukciji Doma kulture u MZ Podrinje, kao i da se radi projekat potpune rekonstrukcije istog objekta u MZ Brnjac. Ranijih godina rekonstruisani su slični objekti u mesnim zajednicama Donji Dobrić, Cikote i Kozjak.