„Miholjski susreti sela“ biće organizovani 30. septembra u Radalju

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, najavio je nastavak aktivnosti na planu razvoju turizma u toj opštini. Krajem septembra u Radalju će biti organizovana i nova manifestacija „Miholjski susreti sela“.

Prepoznavši značajne turističke potencijale opštine Mali Zvornik, koje je svakako potrebno dalje razvijati, država i resorna ministarstva su u proteklom period izdvojila značajna sredstva za realizaciju aktivnosti na planu razvoja turizma u toj opštini.

Kao najznačajniji resursi za razvoj turizma u opštini Mali Zvornik navode se reka Drina i Zvorničko jezero, Radaljska Banja i Radaljsko jezero, kao i bogato kulturno istorijsko nasleđe, izdvojivši kao posebno atraktivnu znamenitost kulturno – istorijski kompleks „Podzemni grad Karađorđevića“.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, pored pomenutog  ističe da opština intenzivno radi i na uređenju arheološkog lokaliteta „Orlovine“, da je finansirala izradu projekta konzervacije nalazišta, kao i da predstoji uređenje lokaliteta u turističke svrhe i izgradnja neophodnih prilaza i infrastrukture.

Da je ova mala, ali različitim turističkim ponudama bogata, opština sve atraktivnija za turiste ne samo iz naše zemlje, već i šire, dokaz je sve veća popunjenost smeštajnih kapaciteta, koji su, kako se navodi, poslednjih godina udvostručeni.

Predsednik opštine Mali Zvornik navodi da su sve većoj posećenosti naročito u junu i julu doprinele dve značajne manifestacije “Skobaljijada” i tradicionalna manifestacija “Drina je smisao života”, u sklopu koje se održava i čuvena “Somovijada” i jezerska regata.

Turistička organizacija opštine Mali Zvornik, iako relativno mlada organizacija, uz podršku lokalne samouprave, ulaže napore da unapredi postojeće i osmisli nove turističke sadržaje. Marica Lukić, direktor te organizacije, kaže da nedostaje još dosta toga da se uradi na Zvorničkom jezeru i na samoj reci Drini, a u planu je da se uradi još jedan bazen. Iz ove organizacije najavljuju i novu manifestaciju pod nazivom „Miholjski susreti sela“, koja će se ove godine, 30. septembra, prvi put organizovati u Radalju.

„Miholjski susreti sela“ u Radalju okupiće predstavnike svih 11 mesnih zajednica sa teritorije opštine Mali Zvornik, kao i ostale posetioce zainteresovane da provedu dan na selu uz različite zanimljive aktivnosti. Programom manifestacije predviđen je niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za učesnike i goste: različite igre i takmičenja, sajam ručnih radova i zimnice, edukativna predavanja za poljoprivrednike, nastupi folklornih ansambala i prigodan muzički program.

Sva dešavanja tog dana u Radalju biće održana u centru sela, kod Doma kulture i na školskom igralištu.