Veliki požar u selu Korenita: Materijalna šteta u domaćinstvu Milana Rajkovića

U lozničkom selu Korenita, tačnije u zaseoku Terzići, jutros je izbio veliki požar koji je prouzrokovao značajnu materijalnu štetu. U domaćinstvu Milana Rajkovića vatra je zahvatila štalu, kao i prateće objekte u kojima se nalazila dragocena imovina.

Prema prvim informacijama, požar je izbio oko 11 sati, a brzom intervencijom meštana i obaveštenjem vatrogasne jedinice, sprečeno je da se vatra dalje proširi. Međutim, plamen je već uspeo da zahvati štalu i prateće objekte u kojima se nalazio nov traktor, prateća mehanizacija, čak 2 500 bala sena i rakija.

Milan Rajković (72), vlasnik domaćinstva, sa suzama u očima, izjavio je za našu ekipu: “ Godinama sam ulagao u svoje gazdinstvo, a sada su mi štala i sva oprema izgoreli“.

Komšinica Olivera Avramović, prva je primetila vatrenu stihiju i pozvala vatrogasce.

Vatra brzo širila, ostavljajući za sobom dim i pepeo, što je izazvalo uznemirenost meštana, te je u pomoć priskočio I predsednik Saveta MZ Korenita, Vladan Petrović. On je kontaktirao Gradsku upravu, koja je angažovala dodatnu mehanizaciju javnih preduzeća.

Uzrok požara za sada nije poznat, a vatrogasci su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom kako bi ugasili žarište.

Ovaj tragični incident još jednom podseća nas na važnost preventivnih mera kako bismo zaštitili svoju imovinu od nepogoda poput ove. Pozivamo sve građane da budu oprezni i savesni u cilju očuvanja svojih domaćinstava i sela od ovakvih nepredviđenih tragedija.